Tree-specific Architecture

Vi verdsetter skogen i Marka, men anerkjenner og setter vi pris på trærne i byen eller passerer vi de uten å tenke og tar disse for gitt?

Konseptet er basert på The Cooperation of TSA Initiative, og Bymiljøetaten – organisasjoner ansvarlige for å ta vare på trærne i byen. TSA foreslår en ny type arkitektur dedikert til å inneholde bytrær. Målet her er å støtte pleie av trærne i Oslo.

Hvert år har Tre-galleriene ulike sett av trær. TSA 2020 presenterer seks utvalgte innenfor et sentralt parameter av Oslo som er “utstilt” gjennom fem ulike utstillinger i løpet av sesongen.

Installasjonen tar besøkeren gjennom å oppleve treet del for del fra nye perspektiver som gir dem en ny innsikt til dens skjønnhet og kompleksitet. Variasjonene av treslag gir mangfold gjennom de daglige og sesongbaserte endringene i et tre.

Foruten om å ha en opplærende karakter har TSA områder som gir innbyggere en mulighet til å ta en pause fra en hektisk byliv stimulering.

Prosjektet inkluderer et konsept av et TSA kartnettside som ikke bare sørger for informasjon om nåværende utstillinger, men også oppmuntrer innbyggere i Oslo til å være en del av initiativet ved å gi en plattform til å dele deres personlige opplevelser og historier om trær eller å kunne nominere trær som de kunne ønske å se utstilt i de neste sesongene.

Om du finner konseptet interessant kan du lese mer om det i prosjektboken som er vedlagt.

https://2020.designavgang.no/m...

Keep up with us on instagram @imkhio.no