Ode til Galgeberg og brukskunsten

Hjul og steile, galge, gapestokk og halshugging var noen av straffemetodene som ble brukt på Galgeberg i middelalderen. Det som forteller denne historien i dag er en liten blå plakett og stedsnavnet i seg selv. Dette har jeg gjort noe med.

Ved å kombinere en formidlende funksjon gjennom form og kvalitetene fra brukskunsten som jeg har forstått de, ønsker jeg at objektene jeg har designet står som stolte symboler på sitt sted. Kvaliteter fra brukskunsten som materialet det er utført i, bruks funksjonen det har, den menneskelige hånden på produktet og Galgebergs egen historie som rettersted har vært et rammeverk for dette prosjektet.

Objektene er en serie parkelementer som gjennom form forteller en lokal historie. Disse objektene er noen 3 tufte-elementet, 2 park-møbler og en drikkefontene. Disse er inspirert av de straffemetodene som fant sted på Galgeberg.

Jeg ønsker å tillegge en ekstra opplevelse av objektene enn bruksfunksjonen det har. Jeg ønsker å skape refleksjon rundt hvorfor elementene ser ut som de gjør og kanskje få mennesker til å se på bruks-objekter på en litt annerledes måte og sette større pris på de objektene man omgir seg med på grunn av den historien et objekt bærer med seg fra de som har produsert de og situasjonen de er tiltenkt.

https://2020.designavgang.no/b...

Keep up with us on instagram @imkhio.no