Così fan tutte

Emnet heter «Performativt rom» og handler om hvordan utforming av rom, omgivelser (og kostymer) påvirker "brukerne", i dette tilfelle sangerne, i formidling av et budskap. Dette er et valgkurs og er en kombinasjon av IM 2. og 3. år.

Produksjonen er basert på gjenbruk og nesten ikke budsjett, så studentene har i stor grad benyttet elementer de har produsert i tidligere prosjekter, laget selv, Fretex, og det som fantes på huset.

Intensjonen med samarbeidet er "lave skuldre" hvor energien ligger i at det er et samarbeid mellom studenter fra ulike avdelinger. Det kan vi få til fordi vi er på Khio!

Studentene har hatt tett samarbeid med regissør og teknisk avdeling på scene. Verdifull erfaring i gruppearbeid mellom 10 studenter, en regissør (oppdragsgiver) som ønsker seg et univers som skal utformes i tegning og modell og formidles til produksjon. Studentene har gjort en kjempeinnsats!

Così fan tutte, ossia La scuola degli amanti er en opera av Wolfgang Amadeus Mozart. Tittelen betyr «Slik gjør alle kvinner, eller Skolen for elskende»

To venner kler seg ut som «albanere» og kurtiserer hverandres forloveder for å teste troskapen deres. Til slutt avslører vennene sin identitet, alt blir tilgitt, og de fire synger om det prisverdige i å kunne akseptere både medgang og motgang i livet.

Keep up with us on instagram @imkhio.no