Årets nykommer - Ali Gallefoss

Bo Bedre prisen gis til et ungt talent som har gjort seg bemerket og evnet å bryte ut av mengden med sin design, og som vi har stor tro på for fremtiden.

Årets nykommer sitter ikke stille i båten og venter på at noen skal oppdage ham. Tvert imot! Han heiser flagget til topps og utbasunerer sin tilstedeværelse høyt og tydelig. Han har tonnevis med selvsikkerhet, humor og kreativitet, noe som gjenspeiles i hans abstrakte, utforskende og utfordrende objekter.

Årets nykommer fullfører for tiden masterstudiet i design på Kunsthøgskolen i Oslo. Han beveger seg med letthet mellom disiplinene design, kunst, kunsthåndverk og mote, og jobber like fritt og intuitivt uavhengig av sjanger. Hans egenproduserte objekter – det være seg en geometrisk trestol, organisk utførte sidebord i aluminium eller røffe lysestaker i leire – har allerede innpass i noen av landets ledende butikker, og han klarer knapt å holde tritt med etterspørselen. Han har også designet smykker for unge Mold Atelier og en kleskolleksjon for anerkjente Holzweiler. Årets nykommer er grensesprengeren som tør å tenke annerledes – og som kanskje kan lære forbrukeren det samme.

https://khio.no/om-kunsthogskolen-i-oslo/aktuelt/avhengig-av-a-skape

https://www.instagram.com/p/CEY8C_tHSz5/

Keep up with us on instagram @imkhio.no